Het Kunstenfestival wordt georganiseerd door zorgboerderij Emiliushoeve, onder het motto 'Kunst kent géén beperking'.

MOVERE

14u00 – WEIDEPODIUM

Movere VZW is een jonge dansschool met danslessen in Heist-op-den-Berg (De sporthal) en Wiekevorst (Lagere School). Onder leiding van een gediplomeerd en ervaren team beiden wij kwaliteitsvolle danslessen aan in moderne, streetdance, klassiek baller, peuter- en kleuterdans en G-dans. Kinderen kunnen in ons danscentrum terecht vanaf 3 jaar, maar ook tieners en volwassenen zijn welkom! Door onze werking in kleine groepen en in verschillende niveau’s krijgt elke danser, beginner of gevorderd, de kans om zjn danskwaliteiten verder te ontwikkelen op eigen tempo.

Meer info op www.danscentrummovere.be


CON QUATRO

14u30 – WEIDEPODIUM

Jef Antonis (Condos) speelt met 3 gastmuzikanten 4 van zijn beste nummer!


k-GI

15u00 – WEIDEPODIUM

Beste mensen.
Ik ben Gino Ruet genaamd als rapper k-Gi ik zal me even rap voorstellen. De reden dat ik met muziek  ben begonnen is.
Ik ben al 2 maanden vanaf men geboorten afgenomen geweest en wou iets bereiken in men leven en ben iets met muziek begonnen om men inspiratie te laten horen en de Mensen om me heen ook rakend te kunnen zijn met mijn teksten.
Tot om 2 juni in het kunsten festival!
Neem gerust een lakentje mee om te genieten.
Groetjes,
Gino.


COMPAGNIE SUPER SUPER

15u30 – 19u00 – WEIDEPODIUM

This highly trained sporting twosome is above all a pair of clowns. For this synchronized show they arrive as swimmers on the edge of an inflatable pool measuring 1 metre in diameter. Set against the tiny pool, their elite airs can only augur and accentuate their absurdity.

Plouf et Replouf (Splish-Splosh) is a silent comedy for all ages. Duration: 45 minutes. The human body is their vector of emotion, creating a dialogue of precise physical movement, essentially in the register of subtle and unexpected humour.

A pair of clowns present a synchronized swimming show for an inflatable pool (1 metre in diameter). Silent comedy, performed with a gravity as deep as the pool is shallow. 45 minutes, all ages.


WILLOW CABIN

16u30 – WEIDEPODIUM

Willow Cabin (Steven Vergauwen en Joyce Beullens) zingen Americana en Country alsof ze jaren in een oude whiskeybar in Nashville TN hebben geleefd. Dit gevoel en de liefde voor die nummers willen ze live overbrengen op het publiek. Eigen liedjes, covers van verborgen diamanten en heel veel sfeer. En altijd met 2 gigantische glimlachen. Willow Cabin is ‘three chords and the truth’. Omdat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.

Check it out: http://bit.ly/2g59e02


BETON

17u00 – WEIDEPODIUM

Beton een voorstelling van de makers van “The great Bulgarian circus”.

Een groot rad met verschillende acts. Meer dan 250 verschillende 45″ singels, veel absurde situaties, totale chaos. Want bij deze show zijn nooit twee shows hetzelfde.  De volgorde van de acts is altijd anders (Omdat het publiek de volgorde bepaald)  en een koppige dj die zijn playlist nooit op voorhand aan de spelers meedeelt zorgen voor een show vol onverwachte en vreemde momenten.

Wat kan je wel verwachten: jongleren, vuur, humor en muziek waar iedereen wel iets mee heeft.


BRIEZZ

17u45 – WEIDEPODIUM

Wie en wat is Briezz!? Een muziekgroep van zes enthousiaste mannen, één voor één een groot talent! Muziek maken, het is hun lust, hun leven! Autodidact zoal ze zijn maken zij de mooiste dingen! Zij componeren en schrijven hun teksten zelf!
Begeleider Erwin van Gorp, zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleidt! Hij is hun coats, vriend en mentor! Bij optredens, het liefste voor een groot publiek, smijten zij zich helemaal! Als het publiek enthousiast is maakt dat hen gelukkig! De waardering en een lang applaus doet hen zweven, motiveert hen!
Briezz, staat symbool voor kunnen, respect, verwondering, bewondering! Een handicap… hoezo? Op het podium merk je daar niks van! Zij zijn daar hun eigen zelve!
Feel the Briezz…


DJ LAROCHE

18u30 – WEIDEPODIUM

Ik ben Tom Laroche en werk al 10 jaar op de Emiliushoeve. Ik hou heel veel van muziek en vooral van het genre house. Je hebt er veel stijlen in, daarom dacht ik van ik wil zelf muziek gaan produceren. Ik doe dit nu al 5 jaar en ik vind het kei tof om muziek te creëren.

Ik wil nog veel bij leren want ik zou graag ondekt worden en muziek kunnen gaan mixen. Ik ben heel blij dat ik mijn talent mag tonen op het Kunsten Festival.

DJ LAroche @ YouTube


LE TRIO PERDU

20u00 – WEIDEPODIUM

Le Trio Perdu is al lang geen onbekende meer in binnen en buitenland. Ze stonden al op talloze festivals en culturele centra over heel de wereld. Ze spelen steeds de pannen van het dak maar durven ook heel intiem en kwetsbare liedjes te brengen, zonder electronica en vaak zelfs onversterkt met enkel de sfeer als gids.

Wat LTP uniek maakt is dat ze muziek spelen uit een periode en zich niet beperken tot een enkele stijl. Ze spelen Oost-Europese klezmer, Hongaarse tzigane, Franse gypsy swing, Ierse ballades, Griekse rembetika en zelfs Italiaanse tarantellas, maar steeds vanuit de ziel met hart en nieren. Alles wordt aan elkaar gepraat door Kevin Van Staeyen, bezieler en virtuoos violist. Aan zijn zijde staan steeds ongelooflijk goeie muzikanten als Chris Mentens, Koen De Cauter, Jokke Schreurs, …


FORTRESS

22u00 – WEIDEPODIUM

Fortress is een gloednieuw synthpop-trio uit Antwerpen en Eindhoven. Ze brengen donkere alternatieve dance met live drums, synths en de unieke, dromerige stem van Hanne Torfs (bekend als toetseniste van School Is Cool). Met hun diepe bassen en stevige drums is Fortress ook live verleidelijk dansbaar. De band werkt momenteel aan een eerste album en op 23 maart kwam hun debuutsingle ‘Wanderlust’ uit. Vanaf april kan je Fortress een aantal keren live aan het werk zien. Kijk op hun facebookpagina voor meer info en dans binnenkort op hun donkere, stevige beats!


LAZARUS SOUNDSYSTEM

23u00 – WEIDEPODIUM

DJ’s / producers Dadan Lazar en Mr. Nousat zijn het brein achter de Balkan Madness feestjes, waar de beste Balkan beats, gypsy, electro swing en cumbia door de luidsprekers knallen. Ondertussen zijn de heren graag geziene gasten in de nationale en internationale Balkan-scene voor hun maffe mash-up’s en elektronische getinte remixes. Lazarus Soundsystem achter de draaitafels zorgt voor een nacht die zelfs de meest nuchtere mensen laat dansen!

Op de Emiliushoeve zullen we een toegankelijke mix brengen voor jong en oud van Latin, Cumbia, Balkan, Swing, Gypsy, world, …


BRACA

14u00 – STALPODIUM

Twee broers met een ruime kijk op het leven, dat is Braca.

Braca thuisbrengen in één genre is moeilijk, maar ze brengen moderne folk met wereldse inzichten en invloeden van reggae en straatmuziek.


KRISAMIE

15u00 – STALPODIUM

Kris van Daele (gitaar/zang), Annemie De Blieck(zang)

Samen zingen! KrisAmie, ondersteunt muzikaal, zo min mogelijk versterkt, zodat de samenklank overstemd!

Normaal gezien zorgen we voor boekjes met teksten, groot en duidelijk afgedrukt. De luisterende meezingers mogen dan jukebox-gewijs een keuze maken uit ons repertoire… een greep hieruit:
– meezingers en volksliedjes: Que sera, sera, het loze vissertje, tulpen uit Amsterdam, lichtjes van de schelde, J’ Attendrais, vrolijke vrienden, reuzenlied, heio span de wagen aan, broeder jacob, carolientje wil een man,  ik geef je een roosje mn roosje, …
– Gouwe ouwe en mooie duetjes: My Way, Night and day, Mijn dorp, I am sorry, Goeie morgen morgen, Something stupid, weet je nog wel die avond in de regen… voor in een tent tussen bier en hapjes denk ik dat ons meezingboekjes minder geschikt zijn, ‘ t lijkt me handiger dat we dan gewoon een playlist opmaken


SAMSHUWI

16u15 – STALPODIUM

Nooit zijn er woorden geweest
Sam praat bijna nooit, Joeri soms wat te veel
Onze taal is klank en ritme

20 jaar geleden begonnen we Samshuwi,
niet wetende waar we naartoe gingen, nog minder waar we naartoe gaan.
Allebei met onze beperkingen
Onbeperkt in onze volle overgave.
Net zoals onze improvisaties.

Op het festival zal onze allereerste CD worden voorgesteld.

FOTO: Jan van Bostraeten


JONAS MEERSMAN EN NIKKI VERLINDEN

17u15 – STALPODIUM

‘Jonas Meersmans debuteerde in 2017 met ‘Monnift I’, het eerste deel van een akoestisch instrumentaal drieluik. Belgische radio en pers prezen het album voor zijn intimistische karakter en verfijnde melodieën. Verschillende nummers waren regelmatig te horen op Klara. Op het kunstenfestival brengt hij samen met violiste Nikki Verlinden een selectie van het eerste en het nieuwe album, dat enkele dagen nadien verschijnt. Verwacht u aan filmisch meeslepende composities die u beslist niet koud zullen laten.’


IMPROVISATIE CONCERT

18u30 – STALPODIUM

Improvisatie concert door Joeri Wens, Nicolas Mortelmans en Nicolas Ankoudinoff

Laat u verassen, dat doen wij ook.


DANSDOPPIES

14u30 – PRIEELTJE

Liedjes en dansje voor de aller kleinste!


DJ JEROEN

16u00 – PRIEELTJE

Jeroen ruilt voor het Kunsten Festival zijn riek in voor een DJ Booth. Kom dansen om zalige Schlaegers. Om 16u op het Prieeltje.


Facebook event